Forbrukslån og fritid

Hvor mange slalåmski, skøyter, og sykler er finansiert med forbrukslån? Mange flere enn du tror. Enkelte har forbrukslån i form av et kredittkort med en grense på hvor mye de kan trekke ut av penger på det kortet. Og bruker det. Når lønnen er brukt opp så går de videre på kredittkortet og bruker av det til de får lønn igjen.

Noen ganger betale folk tilbake det de har trukket på kortet for å få rentefri bruk. Andre ganger så går det ikke å da slår rentene brutalt inn og gir deg finansiell bakoversveis. Når man lever slik at man hele tiden lever på forbrukslån, så går det ikke så lang tid før man må søke større lånegrense, ofte kalt limit eller låneramme. Man ser at kreditten øker ved store anledninger som jul og sommerferier.

Huskjøp og forbrukslån

Noen ønsker å kjøpe seg en bolig, litt større og dyrere enn man egentlig har råd til eller får lån til. Alternativet er billig forbrukslån med tilpassing av økonomien deretter. Det er ikke alltid så lett.

Forbrukslån kan se billig ut når du får det månedlige beløpet i posten. Blir dette noen ganger vanskelig å betale, kan du få avdragsfrihet. Husk bare at renter aldri sover, aldri tar ferie, aldri blir syk, ikke reiser bort, ikke får permisjon, og heller ikke har empati for dine sorger og bekymringer. Selv om man da kjøper en større bolig enn man behøver så vil det bli tøft å invitere venner og familie for å vise frem hvor fint du har fått det og så samtidig spare ned på matbudsjettet, for alle forventer å få noe godt å spise når de blir invitert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *